×

Ring oss på: 08-4037 3298 Öppettider: 9-18 (vardagar) Vår kundsupport är öppen just nu!

Tillhandahålls av:

Compricer AB

Mr. C

FortumFortum


Fortum är ett av de största energibolagen som finns i Sverige idag och är Nordens största säljare av miljömärkt el. Verksamhet bedrivs framförallt i Sverige men även i Finland och västra Sibirien.

Fortum distribuerar, producerar och säljer el, värme och kyla. Fortum arbetar även inom viss serviceverksamhet som underhåll och drift av kraftverk samt tjänster inom energieffektivisering.

Fortum har stora elnät där de idag har ca 872 000 anslutna kunder.

Fortums kraftproduktion strävar efter att höra till de energibolag i Europa som släpper ut lägst nivåer av växthusgaser och hade år 2010 en kraftproduktion i Europa som var till 86 % fri från koldioxidutsläpp.

Den egna produktionen av el består av en mix av energikällor, som t ex 2009 bestod av 16% Kärnkraft, 16% Fossila bränslen/Sopförbränning och 68% Förnyelsebara källor.
Drygt 80% av Fortums vattenkraftverk finns i Sverige och bolaget är delägare i Oskarshamns och Forsmarks sex kärnkraftreaktorer.

Fortum investerar ständigt i olika vindkraftssatsningar, ombyggnader inom vattenkraften, ny kärnkraft och nya värmeverk.

I Sverige så har Fortum ca 2 600 anställda på flertalet antal orter från Skåne till jämtland.

Gå tillbaka

Jämför Fortum med övriga elbolag och hitta bästa elavtalet för dig!

Något gick snett

Postnummer saknas eller är fel ifyllt


Vänligen ange ditt telefonnummer

Allt är i sin ordning nu kan du trycka på Jämför